VİZE VİZE İÇİN GEREKEN BİLGİLER

1) Bankanın antetli kağıdında seyahatin maksadını belirten, Konsolosluğumuza hitaben yazılmış dilekçe.(İmzalar Bankanın İmza Sirkülerinde yer alan kişilerden olmalıdır.)

2) Bankanın İmza Sirküleri.

3) Son Maaş Bordrosu.

2 adet arka fon beyaz biometrik resim.


Not:Yukarıda belirtilen evraklara ilaveten, lüzumunda, Kredi Kartları, Ev Tapuları, Banka vadeli hesapları ve Araba Ruhsatları istenilebilir.

Bütün evrakların aslı ve fotokopileri getirilmesi gereklidir. Orijinal evraklar tetkiklerinden sonra iade edilecektir.

DİKKAT

NOT 1 : Yukarıda belirtilen evrakların tamamının temini, kesin olarak vize alınacağının garantisi değildir. Vize muracaatlarının sonuçları, genel olarak, alınış tarihinden itibarenen geç iki (2) iş günü içerisinde cevaplandırılır.

NOT 2   : Vize başvurusundabulunacakların, kendi kolaylıkları açısından ve vize işlemlerinin yapılabilmesi için, seyahatlerinden kısa bir süre önce olmamak kaydıyla, zamanında başvurmaları rica olunur.

 

1) Emeklilik Hesap Cüzdanı.

2) Ev Tapuları.

3) Banka Hesapları.

2 adet arka fon beyaz biometrik resim.


Not: Yukarıda belirtilen evraklara ilaveten, lüzumunda, Kredi Kartları, Ev Tapuları, Banka vadeli hesapları ve Araba Ruhsatları istenilebilir. Bütün evrakların aslı ve fotokopileri getirilmesi gereklidir. Orijinal evraklar tetkiklerinden sonra iade edilecektir.

DİKKAT

NOT 1 : Yukarıda belirtilen evrakların tamamının temini, kesin olarak vize alınacağının garantisi değildir. Vize muracaatlarının sonuçları, genel olarak, alınış tarihinden itibaren en geç iki (2) iş günü içerisinde cevaplandırılır.

NOT 2   : Vize başvurusunda bulunacakların, kendi kolaylıkları açısından ve vize işlemlerinin yapılabilmesi için, seyahatlerinden kısa bir süre önce olmamak kaydıyla, zamanında başvurmaları rica olunur.

1) Ticaret veya Sanayi Odasından Faaliyet Belgesi

2) Firmanın antetli kağıdında seyahatin maksadını belirten Konsolosluğumuza  hitaben yazılmış dilekçe.(İmzalar Firmanın İmza Sirkülerinde yer alan kişilerden olmalıdır)

3) Firmalarının İmza Sirküleri

4) Vergi Levhası

5) Sicil Ticaret Gazetesi (Kuruluş Gazetesi).

2 adet arka fon beyaz biometrik resim.


Not: Yukarıda belirtilen evraklara ilaveten, lüzumunda, Kredi Kartları, Ev Tapuları, Banka vadeli hesapları ve Araba Ruhsatları istenilebilir. Bütün evrakların aslı ve fotokopileri getirilmesi gereklidir. Orijinal evraklar tetkiklerinden sonra iade edilecektir.

DİKKAT

NOT 1 : Yukarıda belirtilen evrakların tamamının temini, kesin olarak vize alınacağının garantisi değildir.Vize muracaatlarının sonuçları, genel olarak, alınış tarihinden itibaren en geç iki (2) iş günü içerisindecevaplandırılır.

NOT 2   : Vize başvurusunda bulunacakların, kendi kolaylıkları açısından ve vize işlemlerinin yapılabilmesi için, seyahatlerinden kısa bir süre önce olmamak kaydıyla, zamanında başvurmaları rica olunur.

1) Resmi kurumun antetli kağıdında seyahatin maksadını belirten dilekçe.   

2) Son Maaş Bordrosu.

3) Çalıstığı resmi kurum kimliği.

2 adet arka fon beyaz biometrik resim.


Not: Yukarıda belirtilen evraklara ilaveten, lüzumunda, Kredi Kartları, Ev Tapuları, Banka vadeli hesapları ve Araba Ruhsatları istenilebilir. Bütün evrakların aslı ve fotokopileri getirilmesi gereklidir. Orijinal evraklar tetkiklerinden sonra iade edilecektir.

DİKKAT

NOT 1 : Yukarıda belirtilen evrakların tamamının temini, kesin olarak vize alınacağının garantisi değildir. Vize muracaatlarının sonuçları, genel olarak, alınış tarihinden itibaren en geç iki (2) iş günü içerisinde cevaplandırılır.

NOT 2   : Vize başvurusunda bulunacakların, kendi kolaylıkları açısından ve vize işlemlerinin yapılabilmesi için, seyahatlerinden kısa bir süre önce olmamak kaydıyla, zamanında başvurmaları rica olunur.

1) Son Maaş Bordrosu.

2) Sigorta İşe Giriş Bildirgesi.

3) Son Dört Aylık Sigorta Bildirgesinin S.S.K.’dan kaşelenmiş şekliyle .

4) Firmanın antetli kağıdında seyahatin maksadını belirten, Konsolosluğumuza hitaben yazılmış dilekçe.(İmzalar Firmanın İmza Sirkülerinde yer alan kişilerden olmalıdır)

5) Firmanın imza sirküleri.

6) Firmanın Ticaret veya Sanayi Odasından Faaliyet Belgesi.

7) Vergi Levhası.

2 adet arka fon beyaz biometrik resim.

Not: Yukarıda belirtilen evraklara ilaveten, lüzumunda, Kredi Kartları, Ev Tapuları, Banka vadeli hesapları ve Araba Ruhsatları istenilebilir. Bütün evrakların aslı ve fotokopileri getirilmesi gereklidir. Orijinal evraklar tetkiklerinden sonra iade edilecektir.

DİKKAT

NOT 1 : Yukarıda belirtilen evrakların tamamının temini, kesin olarak vize alınacağının garantisi değildir. Vize muracaatlarının sonuçları, genel olarak, alınış tarihinden itibaren en geç iki (2) iş günü içerisinde cevaplandırılır.

NOT 2   : Vize başvurusunda bulunacakların, kendi kolaylıkları açısından ve vize işlemlerinin yapılabilmesi için, seyahatlerinden kısa bir süre önce olmamak kaydıyla, zamanında başvurmaları rica olunur.

(Avukat,Doktor, Diştabibi,Mali Müşavir v.s.)

1) Vergi Levhası.

2) Bağlı bulundukları odadan yazı.

3) Antetli kağıtlarında seyahatin maksadını belirten Konsolosluğumuza hitaben yazılmış dilekçe.

2 adet arka fon beyaz biometrik resim.


Not: Yukarıda belirtilen evraklara ilaveten, lüzumunda, Kredi Kartları, Ev Tapuları, Banka vadeli hesapları ve Araba Ruhsatları istenilebilir. Bütün evrakların aslı ve fotokopileri getirilmesi gereklidir. Orijinal evraklar tetkiklerinden sonra iade edilecektir.



DİKKAT

NOT 1 : Yukarıda belirtilen evrakların tamamının temini, kesin olarak vize alınacağının garantisi değildir.Vize müracaatlarının sonuçları, genel olarak, alınış tarihinden itibaren en geç iki (2) iş günü içerisinde cevaplandırılır.

NOT 2   : Vize başvurusunda bulunacakların, kendi kolaylıkları açısından ve vize işlemlerinin yapılabilmesi için, seyahatlerinden kısa bir süre önce olmamak kaydıyla, zamanında başvurmaları rica olunur.

1) Öğrenci Durum Belgesi.

2) Öğrenci Kimliği.

3) Ebeveynlerinin mesleki durumlarına göre gelir durumunu belirten belgeler.

2 adet arka fon beyaz biometrik resim.


Not: Yukarıda belirtilen evraklara ilaveten, lüzumunda, Kredi Kartları, Ev Tapuları, Banka vadelihesapları ve Araba Ruhsatları istenilebilir. Bütün evrakların aslı ve fotokopileri getirilmesi gereklidir.Orijinal evraklar tetkiklerinden sonra iade edilecektir.

DİKKAT

NOT 1 : Yukarıda belirtilen evrakların tamamının temini, kesin olarak vize alınacağının garantisi değildir.Vize müracaatlarının sonuçları, genel olarak, alınış tarihinden itibaren en geç iki (2) iş günü içerisindecevaplandırılır.

NOT 2   : Vize başvurusunda bulunacakların, kendi kolaylıklarıaçısından ve vize işlemlerinin yapılabilmesi için, seyahatlerinden kısa bir süre önce olmamak kaydıyla, zamanında başvurmaları rica olunur.

• Tam ve eksiksiz doldurulmuş ve şahsen imzalanmış başvuru formu, 

• Geçerli Pasaport (ve varsa, bir önceki pasaport) Dikkat:

-  Pasaportunuz son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalıdır.

-  Pasaportunuzun en az iki adet boş vize sayfası bulunması gerekmektedir.

-  Pasaportunuzun geçerlilik süresi talep edilen vize süresinin bitiminden sonra  en az 3 ay daha

geçerli  olmalıdır.

• İki  adet güncel ve usulune uygun biometrik fotoğraf (Son altı ay içerisinde çektirilmiş olmalıdırbr />
• Pasaportların 1,2,3,4,5,6,7 ve sonuncu sayfalarının fotokopileri (eski tip pasaportlar için). Yeni tip pasaportlar için ise sadece kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın  fotokopisi gereklidir. (Daha evvel Shengen vizesi aldıysanız o vizenin bulunduğu sayfanın fotokopisi ),                     

• Seyahat süresinin tamamını kapsayan 30.000.- EURO  değerinde seyahat sigortası,

( Bu sigorta yapılacak olan ilk seyahat için geçerli olup geçerli olan aynı vize ile yapılacak olan her farklı seyahat için ayrıca seyahat süresinin tamamını kapsayan seyahat sigortası yaptırmanız  gerekmektedir.)

• Gidiş-dönüş uçak/tren/otobüs  bileti rezervasyonu  (orijinal bilet talep edilebilir),

• Konaklama yer tanımı; otel rezervasyonu (ödeme makbuzu  talep edilebilir),

• Kaynaklarınızı ve/veya ekonomik durumunuz belirten belgeler,

• Davetiye (iş, arkadaş ve aile ziyaretleri için gerekmektedir.)